Dansk ferge erstatter alle sine koplinger med Repico® skjøtekoplinger

Rørsystemer som var utsatt for ekstreme temperaturer skulle koples sammen, noe som hadde vist seg å bli utfordrende og problematisk.

I Mai 2020 mottok AVK en henvendelse fra et dansk fergerederi som sto overfor et problem. Fergeselskapet måtte koble rørledninger i kjølesystemet fra turboen til intercooleren på fergene sine. Dette rørsystemet består av rustfrie stålrør med en utvendig diameter på 254 mm. Temperaturen i dette systemet kan komme opp i hele 250°C! De siste årene har de brukt flere forskjellige typer koplinger, men ingen levde opp til de høye premissene systemet krevde.

 

AVK foreslo for rederiet å gjøre en test med Repico® skjøtekoplinger, en ikke-strekkfast (fleksibel) kopling, som lett kan absorbere rørets aksiale bevegelser som oppstår på grunn av rørsystemets temperatursvingninger. Repico® skjøtekoplinger er fullstendig laget av høykvalitets rustfritt stål AISI316-materiale inkludert en FKM-pakning. Denne FKM-pakningen fungerer perfekt innenfor et temperaturområde fra -30°C opp til +250°C. I tillegg anbefalte AVK å bruke en rustfritt stålinnsats inne i pakningen, for å unngå at FKM-pakningen kunne ta skade av rør-endene på grunn av rørets aksiale bevegelse. Med AVKs opparbeidede kunnskap og lange erfaring, stolte rederiet på AVKs forslag til løsning og bestemte seg for å teste Repico® skjøtekopling med FKM-pakning og stålinnsats.

Oktober 2020, etter en omfattende testperiode, tok fergeselskapet kontakt med AVK igjen. Testresultatene med Repico®-koplingen hadde vært meget positive, og de bestemte seg for å erstatte alle de andre eksisterende koplingene med Repico® skjøtekoplinger.

 

AVK setter pris på sluttbrukerens tillit og at vi sammen fant fram til en løsning som tilfredsstiller de høye kravene. I vårt standardsortiment har vi en rekke koplingsløsninger til mange applikasjoner, men som referansehistorien over viser, har vi mulighet til å skreddersy løsninger langt utover det.

 

AVK kan levere mange varianter som kan tilfredsstille mange ulike krav og behov. I vårt standardsortiment har vi serie 745/01-112

Animasjon

AVK Repico® koplinger

Animasjon som viser egenskapene til Repico® koplinger og reparasjonsklammer

Brosjyre

AVK Koplinger og Flensemuffer

Bli kjent med vårt brede utvalg av kvalitetskoplinger og -flensemuffer.