Norge AS
AVK Industrial Valves

AVK / Wouter Witzel leverer ventiler til stort offshore fartøy

06-02-2012

Wouter Witzel EuroValve leverer til verdens største skip

Wouter Witzel – en av de flere AVK ventilfabrikker - skal levere spesialdesignede dreiespjeldventiler til det som kommer til å bli det største skipet i verden, Pieter Schelte. Det enorme skipet er for tiden under bygging i Sør-Korea. Det er designet for å flytte komplette oljerigger og vil huse 571 ansatte ombord. Fartøyet blir 382 meter langt og 117 meter bredt, det kommer til å se ut som en gigantisk katamaran der hver pongtong er på størrelse med supertanker. Det vil være klart for drift i løpet av 2014.

Wouter Witzel / AVK leverer de største dreiespjeldventiler til skipet, seks stykker EVUS DN2200 dreiespjeldventiler med to aktuatorflenser. Hver ventil vil bli betjent av to hydrauliske aktuatorer, som kan åpne eller lukke ventilen på fire sekunder. Den raske åpning av dreiespjeldventilene er nødvendig for rask de-ballastering, som brukes til å løfte en hel oljeplattform fra av dens ben. I den siste fasen av operasjonen, eliminerer et 2-m raskt avløft risikoen for sammenstøt mellom plattform og ben.

De store dreiespjeldventilene er utstyrt med en en-stykke akse, som alene veier 450 kilo. Den totale vekten på en slik dreiespjeldventil er 4500 kg.