Niels Aage Kjær feirer 50 års jubileum

Gratulerer til vår CEO og eier Niels Aage Kjær som 1. juni har stått i spissen for AVK i 50 år! 09-06-2020

Det er 50 år siden Niels Aage Kjær overtok AVK av sin far Aage Valdemar Kjær. Gjennom årene har han forvandlet AVK fra et lite verksted til et vellykket verdensomspennende konsern.

Niels Aage Kjær er født og oppvokst i Galten, Danmark. Allerede fra ung alder hjalp han faren i verkstedet, og han begynte først som lærling før han begynte på studiene. I 1967 ble han uteksaminert som ingeniør fra Odense tekniske høgskole.

1. juni 1970 ble Niels Aage Kjær og faren forretningspartnere. Dessverre døde faren bare en uke etter. På denne tiden var AVK et lite verksted med bare tre ansatte som produserte kjølesystemer og utførte rørleggerarbeid i nærmiljøet. I 1970 utviklet Niels Aage Kjær den første AVK-ventilen til vannforsyning og bygde den første fabrikken i Galten.

Med sin drivkraft og entusiasme har Niels Aage Kjær klart å gjøre den lille, lokale maskinforretningen om til en global gruppe av selskaper. I dag er AVK en ledende produsent av ventiler og tilbehør innen vann og industri, med fabrikker og salgsselskaper over hele kloden. I tillegg har AVK også blitt en viktig aktør i arbeidet for grønnere løsninger, rent drikkevann og effektive og bærekraftige løsninger.

Drivkraft og entusiasme

AVK-konsernets hovedkontor ligger fortsatt i Galten, men virksomheten har i dag ca. 4.350 medarbeidere i over 100 selskaper verden over. I løpet av de siste par årene har AVK’s utvikling tatt fart via en rekke strategiske oppkjøp – en strategi som vil fortsette å forme fremtiden. AVK er et selskap som er preget av konstant utvikling, noe som virkelig kan knyttes til Niels Aage Kjærs personlige drivkraft og engasjement. Han er en karismatisk leder, en dyktig entreprenør og forretningsmann, samtidig som han har en sterk vilje og utholdenhet.

Verdiene kvalitet, innovasjon, kontinuitet og tett dialog med kundene var grunnlaget i maskinverkstedet for syv tiår siden, men disse verdiene gjennomsyrer fremdeles selskapet i dag og vil fortsette å forme fremtiden til AVK

Niels Aage Kjær har gjennom årene mottatt en rekke utmerkelser – blant annet fikk han ridderkorset/Dannebrogens Orden i 2010, og han ble samme år kåret til året æres håndverker.  Dette betyr likevel ikke at Niels Aage er for fin til at iføre seg den gule sikkerhetsvesten og sikkerhetsbrillene for å gå en runde i mange av hans fabrikker – tilbake til der det hele begynte. Han setter sin ære i AVKs produkter og sørger for at de holder høyeste kvalitet, men tar seg allikevel tid til å ta en liten prat med de ansatte. Derfor har AVK og ikke minst Niels Aage Kjær gjennom årene klart å tiltrekke og beholde dyktige medarbeidere, og det er en gjensidig respekt og interesse for trivselen til AVK.

Miljøbevisst og kunstinteressert

Utover sin forretningsmessige suksess er Niels Aage Kjær opptatt av miljøet og har i mange år arbeidet med WWF. Senest har han vært med på å sette fokus på det økende plastforbruket, samt behovet for bedre håndtering og gjenvinning av plast i Danmark – et tema han også har satt på AVK’s agenda globalt.

Niels Aage har dessuten en stor interesse for kunst, en interesse han deler med sin hustru Ellen Margrethe. Denne lidenskapen er veldig synlig når du besøker AVK Holdings hovedkontor på Søndergade i Galten, så vel som AVK Akademi og besøkssenter i Skovby. Gjennom mange år har AVK også vært en stolt sponsor for kunst, kultur og idrett i nærmiljøet. På fritiden liker han å spille golf på AVK golfbane i Silkeborg-Ry Golf Club, og når været gir rom for det, liker han å seile på innsjøene i Silkeborg.

På grunn av COVID-19 utsettes den planlagte feiringen for forretningsforbindelser og medarbeidere/kollegaer til juni 2021.

Brosjyre

Brosjyre om AVK

AVK-konsernets kjernevirksomhet er innen vann, avløp, gass,og brannvern, men konsernet er og står for så mye mer - få full oversikt!
Brosjyren er på engelsk.