Pensjonert ventil fant veien hjem til AVK

Hos AVK utvikler vi løpende nye og oppdaterte produkter, men de eldre versjonene klarer seg fortsatt godt - selv etter tjeneste i et halvt århundre 07-09-2020

En nesten 50 år gammel ventil er returnert til våre kontorer i Galten i Danmark fra Padborg Vannverk.

På 1970-tallet ble ventilen solgt fra AVK Maskinfabrik; det opprinnelige AVK maskinverkstedet som i dag er kjent som AVK International A/S. Den ble solgt til Nordisk Wavin A/S og distribuert videre til Padborg Vannverk Sør i Danmark.

I 2018 ble ventilen returnert til AVK International. Kunden var imponert over at ventilen var i så god stand etter nesten 50 års bruk. Siden vi alltid er interessert i å forstå våre produkters tilstand etter mange års bruk, ble den renset og inspisert på vårt verksted; AVK Tech. Etter en grundig rengjøring roterte spindelen, og ventilen kunne lukke tett og var fullt funksjonell.

70 tallets design

Tilbake på 70-tallet var utformingen av en slik ventil annerledes enn den ville vært i dag. Ventiltoppen, ventilhuset og sluseporten var laget av grått støpejern, og den var utstyrt med en flat toppakning og en spindel i bronse. Kjernen i sluseporten var delevist epoxybelagt og ventilen var belagt med rød grunning og med et toppstrøk av blå epoxy. I dag er AVK-ventiler laget av duktiljern og er utstyrt med en rund toppakning og spindel i rustfritt stål. Sluseporten er fullstendig innkapslet i gummi, og ventilen er som standard med innvendig og utvendig varmpåført pulverepoxy, GSK godkjent. Muffeventilen er fortsatt en del av vårt produktprogram. Du kan lese om den her.

Ventilen er et godt eksempel på hvordan kvalitetsdesign og -konstruksjon sikrer langvarige, pålitelige produkter.

Da vår administrerende direktør og eier Niels Aage Kjær i juni feiret sitt 50 års jubileum, var den pensjonerte ventilen med på bordet som et symbol på alle årene med solide bidrag til vannindustrien.